English version
of biography

 

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met gitaar en basgitaar spelen. Muzikaal werd ik vooral geïnspireerd door bands als Genesis in het tijdperk van Peter Gabriël, Pink Floyd, Saga, Camel en andere symfo-prog bands. Tegenwoordig word ik meer beïnvloed door bands als Riverside, Spocks Beard, Devin Townsend, Planet-X, IQ, Frost en Arena.

Qua gitaarspel word ik erg beïnvloed door gitaristen als David Gilmour (Pink Floyd), John Mitchell (Arena, Frost, Kino), Steve Hackett (Genesis), Andrew Latimer (Camel).

 

Ik speel in verschillende bands voornamelijk bas, maar ook ontzettend veel gitaar en ben vooral funk/rock/melodieus georiënteerd.
Als bassist voel ik me bij meer muzikale stijlen thuis dan als gitarist, en ben als bassist dan ook meer bij verschillende projecten en bands betrokken geweest.

 

Eind jaren '80 ben ik serieus begonnen met verschillende muzikanten samen te werken, waaronder Steve Brooke en later Martin Thoolen (ex 5 bridges). In deze band ben ik begonnen als bassist, maar na de komst van Martin ben ik gitarist geworden. We gingen al snel de symfo-prog kant op. Steve Brooke and the Waterfront. Er werd een cd uitgebracht: Down to Earth, maar ook andere projecten van Steve B-himself.

Na een aantal andere projecten, zoals de Megachurch, kwam ik in contact met de B-band van Herman Haan, waar ik een paar projecten mee heb samengewerkt, en zo ook met de band Dilemma, een symfo-band met een prachtuitstraling en live-performance. Dilemma kreeg later de naam Underneath en lag daarna een jaar of 10 stil.


Samen met drummer Collin Leijenaar van Dilemma en de B-band heb ik nog meegewerkt aan een aantal optredens met Kaja, die ook voorprogramma’s verzorgden bij o.a. Van Dikhout, Blof en De Dijk.
Hierna kwam ik terecht bij “V.H. The Hips”, een rock coverband uit Woerden, waarmee ik twee jaar lang in diverse kroegen heb gespeeld.

Omdat ik mezelf toch verder wilde ontwikkelen als gitarist, ben ik lessen gaan nemen bij de blues/jazzgitarist Onno Kelk, onder andere bekend van zijn optredens op het North Sea Jazzfestival en docentschap aan het conservatorium te Arnhem. Zeker een aanrader. Inmiddels ben ik zelf ook les gaan geven, gitaar en basgitaar.

 

De tijd ging door (2006), en de band Hennes (Hendry Stolk, Levi Spreeuwers, Peter Zaal and Myself) werd in het leven geroepen. Vanuit deze band is er een unieke samenstelling ontstaan. Bassist Erik van der Vlis (Dilemma) en drummer Peter Zaal (ex-Decision-D /NLM) meets Paul Crezee (Dilemma) en zanger Henk Overbosch. De band Blue-Labeled is ontstaan, met dank aan Onne Crezee, voormalige drummer.

 

Na een jaar of 10 toont Dilemma inmiddels ook weer een teken van leven en ik speel daar met Paul Crezee tot op heden nog steeds in mee.
Een nieuwe CD en een reeks optredens zullen volgen.

 

 

Zie ook de fotoafdeling

 

 


Dilemma v.l.n.r:

Paul Cray-Z, Colin Leijenaar, Butler, Robin Z, Erik van der Vlis.

 

 

Meer informatie over:
• Blue Labeled
• Dilemma

Steve Brooke

Onno Kelk