Steve Brooke

 

Er waren tijden dat drummers zich gingen profileren als songwriters en zangers. Aangespoord door Eagles' Don Henley en natuurlijk good ol' Phil (die andere dus) wist Steef Broekhof deze zaken op jonge leeftijd al goed te combineren. Naast een aantal bands en artiesten waarbij hij drumde (o.a. ABC Johnny, Van Keeken, T-bone, Potboilers) begon hij in '94 onder pseudoniem Steve Brooke zich meer te richten op een solo carrière als zanger.

De in '67 geboren songwriter weet echter een klein publiek te boeien met zijn engelstalige 'Proggy' songs. Geïnspireerd door David Sylvian, Peter Gabriel en Nick Kershaw maakte Steve drie studio albums. Het van het tweede album afkomstige nummer 'The Moon Just Cried Real Tears' uit 2001 kreeg via radio 3 (Stenders Vroeg, VARA) enige media aandacht. In 2002 kwam er de demo cd 'Watervrees' uit met nederlandstalig werk van Steve.

Onder de projectnaam Brook in Waterland weet hij dan een breder publiek te bereiken. Nadat het project tijdelijk in de koelkast wordt gezet voor de opnamen van Brooke's derde cd 'Sundayschool' uit 2003, wordt dan in het voorjaar van 2004 het eerste nederlandstalige album verwacht. Ivo Severijns (o.a. Brood, Powerplay) werd aangetrokken voor dit project als bassist en co-producer. Momenteel richt Brooke zich volledig op Brooke in Waterland. In het najaar van 2004 komt er een verzamel album uit van Brooke's engelstalige werk met een aantal remakes.

Erik en Steef werkten samen in de jaren '90,
o.a. bij het album 'Down to Earth'.